Blog

Szép, és hasznos ajándék a gyerek karóra

2018.01.07 11:16

Előfordul, hogy születésnapra, névnapra, vagy egyéb jeles alkalomra készülve, képtelenek vagyunk eldönteni, mi lenne az ideális ajándék gyermekeinknek. 

Az ideális, persze egy relatív fogalom, a hasznos, és tartós, ami érdekes is egyben, talán jobban kifejezi a szülők dilemmáját. Egy gyerek karóra választása, nagyjából megfelel ezeknek a kritériumoknak, persze csak abban az esetben, ha jól választunk. A karóra ugyanis, tagadhatatlanul egy értékes és érdekes tárgya, amit minden gyerek szeret, a hasznához pedig nem férhet semmi kétség.

Ha a mobiltelefon otthon marad, a gyerek karóra akkor is megmutatja, hogy ideje haza indulni az iskola után, nem pedig a barátokkal lófrálni. Ugyanakkor érdekes és menő tárgy is egyszerre, amivel lehet kicsit flancolni a barátok előtt, bér lehet, hogy ez a tartósságnak nem fog feltétlenül jót tenni. De hát a gyerekek már csak ilyenek, ezért kell jól kiválasztani a gyerek karóra típusát, hogy egy strapabíró, ütés és vízálló, ugyanakkor szép és pontos órát adjunk gyermekünknek, amely nem csúszik le egykönnyen a csuklójáról.

A típus, a forma, a márka, a szín, és minden egyéb jellemző kiválasztása persze nem könnyű feladat, és szülőként szinte félünk a „nem is ilyet akartam” mondattól, de ez is elkerülhető, persze csak ha nem meglepetésnek szánjuk az órát. Ha túlestünk az ajándékozás fázisán, utána már csak annyi a dolgunk, hogy reménykedjünk, a gyártó valóban jó munkát végzett, a gyerekek viselkedésének ismeretében tervezte meg az órát, és tartani fog, ha nem is örökké, de amíg gyermekünk örülni tud neki.